Administrátoři (uživatelé)

Share
22. 08. 2019

Pokud se přesunete do záložky Nastavení / Administrátoři / Administrátoři, tak jako první uvidíte přehled uživatelů, kteří mají v současnosti v systému zavedený účet, pomocí kterého se do něj mohou přihlašovat. V přehledu jsou uvedeny základní informace o jednotlivých uživatelích (jejich uživatelská jména, skutečná jména, emailové adresy, popisy, poslední přihlášení). Kromě toho je v posledním sloupci k dispozici několik ikonek, díky nimž máte přístup do Historie uživatele a do Zabezpečení účtu a máte možnost Editovat a Smazat uživatele.

Nejprve se ale pojďme podívat na možnost Přidat uživatele. Pokud budete chtít do systému přidat dalšího uživatele, kliknete na tlačítko Přidat uživatele. Jakmile tak učiníte, dostanete se do formuláře, ve kterém vyplníte osobní údaje uživatele (sekce Osobní údaje) a v dalších sekcích mu nastavíte patřičná oprávnění pro práci s jednotlivými částmi systému. Pokud budete chtít využít nastavení oprávnění od jiného uživatele, tak tu existuje možnost Kopírovat oprávnění uživatele. Pomocí ní můžete novému uživateli nastavit stejná oprávnění, jako má jeden ze stávajících uživatelů. Vyberete jednoho ze stávajících uživatelů a volbu potvrdíte (tlačítko Potvrdit). Ve formuláři můžete dále provádět hromadné akce. Ty vám umožní hromadně zaškrtnout/odškrtnout checkboxy v konkrétních částech formuláře. Jakmile budete mít vše nastaveno, kliknete na tlačítko Uložit. Tím se do systému přidá nový uživatel, kterého můžete najít v přehledu.

Pokud zjistíte, že aktuální nastavení uživatele není správné, tak máte možnost toto nastavení upravit (ikona Editovat). Po kliknutí na tuto ikonu se vám zobrazí stejný formulář jako v případě přidání uživatele. V něm provedete potřebné úpravy a změny uložíte.

Pokud už není uživatel aktivní, máte možnost jej ze systému smazat. Kliknete na ikonu Smazat a volbu potvrdíte. Tím je daný uživatel smazán ze systému.

V Historii uživatele vidíte přehled všech zaznamenaných úkonů provedených daným uživatelem a přehled jím odeslaných emailů. V přehledech můžete vyhledávat.

V Zabezpečení účtu můžete aktivovat či deaktivovat zabezpečení účtu a určit, z kterých IP adres má být povolen přístup do systému.

Přístup do záložky Nastavení / Administrátoři / Administrátoři by měli mít jen k tomu oprávnění uživatele (například správci systému). Ostatním přístup zakažte v nastavení jejich účtů.

Pokud při používání systému zjistíte, že nevidíte určitou záložku, resp. nemáte k dispozici určitou možnost, tak si jako první zkontrolujte nastavení svého účtu v této záložce.

Pomohl Vám tento článek?