Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní navigaci Přeskočit na zápatí (patičku)

Ověřování licence

Nový způsob ověřování licence

ISPadmin 5 disponuje online ověřováním, a proto je nutné, aby byla povolena komunikace směrem do Internetu a překlad doménových jmen. Bez splnění těchto podmínek nelze pokračovat dále.

První registrace

Při prvotním spuštení Vás systém vyzve k zadání Licenčního klíče, který naleznete po přihlášení na https://customer.ispadmin.eu

Vložení licenčního klíče
Vložení licenčního klíče

Vložte jej a stiskněte tlačítko Registrovat. Tím dojde k aktivaci klíče a zpřístupnění systému ISPadmin. Vícenásobné použití stejného klíče není možné.

Přeregistrace (změny systému)

Změna HW nebo SW konfigurace (např. IP adresy) vyvolá změnu otisku systému. Po přihlášení se zobrazí v dashboardu následující hláška:

Zobrazení informace o rozdílném HW otisku v dashboardu po přihlášení
Zobrazení informace o rozdílném HW otisku v dashboardu po přihlášení

Po kliknutí na Zobrazit více se objeví okno:

Instrukce pro registraci nového otisku
Instrukce pro registraci nového otisku

Pokud dojde k vyčtení rozdílného HW otisku, tak začne běžet 7denní lhůta pro přeregistraci systému. Přeregistraci je možné provést následovně:

1.) Přihlaste se na https://customer.ispadmin.eu pomocí dříve zaslaných přihlašovacích údajů do tohoto portálu.

2.) Vpravo na konci řádku s licenčním klíčem klikněte na tlačítko , čímž dojde k uvolnění licence (HW otisku).

3.) Pomocí tlačítka v původním okně s ISPadminem provedete opětovnou registraci systému (s licenčním klíčem uvedeným v portálu klienta) a hláška o rozdílném HW otisku zmizí.

Seznam licencí s licenčním klíčem – na konci řádku je tlačítko pro uvolnění licence (HW otisku)
Seznam licencí s licenčním klíčem – na konci řádku je tlačítko pro uvolnění licence (HW otisku)

Offline režim

Během provozu systému se může stát, že z nějakého důvodu nebude online ověření možné (výpadek konektivity, chybně nastavený firewall atd.). V takovém případě začne běžet 7denní lhůta pro vyřešení situace a zobrazí se následující upozornění:

Offline

Jakmile se situace vyřeší, systém přejde do běžného režimu a hláška zmizí.